طرح یک کویر

طرح یک کویر بهانه ای است برای نوشتن و کمی فکر کردن به روزهایمان....

طرح یک کویر

طرح یک کویر بهانه ای است برای نوشتن و کمی فکر کردن به روزهایمان....

نیم نگاهی به تکنولوژی

با توجه به رشد روزافزون و در برخی موارد لحظه ای دانش فناوری و تکنولوژی روزانه شاهد اختراعات تازه و گاهن بسیار نادر در این زمینه می باشیم. از گجت ها گرفته تا ماشین ها و ربات های گوناگون که هر کدام از طرف شرکت های مهم این دانش به بازار برای مخاطبان خاص خود به بازار ارایه می شود. یکی از اهداف اولیه و اصولی همه اینها راحتی انسان و کمک کردن به انسان در انجام کارها و شتاب بخشیدن به کارهای روزانه است. چه بسا بسیاری از این ابزار کمک شایانی به پیشرفت کرده باشد. 

بازار تلفن های هوشمند همیشه در ایران یکی از بازارهای پر سر و صدا و داغ بوده است. بیش از نیمی از جمعیت ایران از تلفن همراه برای انجام کارهای روزانه خود استفاده می کنند و کارهای دیگر از جمله مرور اتفاقات روز و سایر. شرکت های بزرگ همواره توجه خاصی به بازار ایران داشته اند و حتا شرکت هایی که به دلایلی که از حوصله این جستار خارج است بنا به شرایط موجود تلفن های همراه شان به راحتی در بازار ایران وارد می شود و هیچ.

شاید این از شوق و اشتیاق ذهن ایرانی باشد که به چنین ابزاری می تواند به راحتی دست پیدا کند و برایش کمک دستی شود. 


هر روزه شاهد رشد روزافزون این فناوری در کشور پهناورمان هستیم و چه خوب که بتوانیم از بین این شمار مارک ها انتخابی مناسب داشته باشیم. 


شرکت کره ای سامسونگ همواره از پیشتازان این عرصه بوده است. ولی متاسفانه هیچ گاه به دیدگاه من نتوانسته گوشی ای آنچنان مانند تعریف و تمجید هایی که از آن می شود بسازد. از هر کدام از این محصولات می توان ایراد و اشکالی گرفت. شرکت آمریکایی اپل همواره گوشی هایی مقبول و مقابل انتظار مشتریان ساخته و شرکت های دیگر که در مورد آن دیدگاهی وجود ندارد.


اما چند وقت پیش محصول تازه شرکت مزبور برای سال جاری میلادی که قرار است به بازار بیاید نگاه من را به یک باره جهت دار کرد. این گوشی گلاکسی نوت هشت یکی از مدرن ترین و لوکس ترین محصول تلفن همراهی است که نگارنده در این مدت دیده است. طراحی منحصر به فرد قاب و صفحه این گوشی، تکنولوژی به روز و پر قدرت در همه جهات که متناسب با دستگاه ارایه شده است همگی این گوشی را زمره یکی از عجیب ترین محصولاتی کرده است که جهان به چشم خود دیده است. شاید شکست آغاز یک پیروزی بزرگ باشد. در همه عرصه ها، کسانی که این چنین صحبت هایی را دنبال می کنند می دانند مدل های پیشین این دستگاه شکست وحشتناکی را متحمل شده بود و شاید عرضه این گوشی جبران همه آن مکافات باشد.


برایتان پیش آمده در نگاه اول خیره و مات چیزی و یا شخصی و یا منظره ای شوید که به سختی از ذهن دور شود. این گوشی همین کار را با شما می کند.


موفق باشید.

بیشاپور

داشتن مکانی خوش آب و هوا همواره نیازی نخستین برای زندگی بوده است. از گذشته تا به کنون. در این میان در پهنای پارس فراوانی دشت ها و کوها با فراخور دیده می شود. در شمال غربی پارس کنونی شهرستان کازرون یکی از این مکان هایی است که همواره جایگاه فرمانروایی ایران بوده است. بافت مناسب، شرایط آب و هوایی مناسب و مکان استراتژیک از شوندهای پیدایش تمدن پارس در این مرز و بوم از دیرباز بوده است.


یکی از جاهای دیدنی که بدان پرداخت می شود بیشاپور پارس است. تمدن و فرهنگ دوره ای طولانی از ایران در این مرز و بوم پایسته شده است، روزگار که بدان می توان افتخار کرد و بارها از آن نبشته شده است. بیشاپور به دستور شاه شاپور اول شاه ساسانیان احداث گشته است، نزدیکی و همجوار بودن به پرسپولیس نیاز بر این بود که شهری دیگر احداث شود بدین منظور شاپور اول ساسانی دستور به برپا کردن این شهر می دهد.


بیشاپور در دشت پهناوری در کنار رودی بزرگ که بیشاپور کنونی است برپا گشته است. کاخی که محل قرارگیری امپراطوری آن زمان ایران بوده است. وجود رود در کنار این سازه بزرگ شوندی دیگر بر زنده بودن این اثر گرانبهای پارسی است.


بیشاپور به مانند شمار بیشتر سازه های آن زمان امپراطوری ایران، سازه ای است از خشت و گل و سنگ که نقوش برجسته، وجود ستون های برافراشته شده که همگی همراه نماد ایران باستان است در آن به چشم می خورد. سنگ نبشته های که هنوز از آن دوران به جا مانده است نشان می دهد که بیشاپور در مدت های زیادی حتا تا قرن های شش و هفت خورشیدی شهری به سامان بوده است و کاربرد داشته است اما امروزه به نظر می رسد، رخداد های فرهنگی و اجتماعی بر شکوه آن کاسته است و این  کاخ بنای بزرگ را تبدیل به مکانی کرده است که امروزه از آن می بینیم.


از سنگ نوشته های دیدنی در این مکان بزرگ می توان به پیروزی بهرام دوم نام برد. و از کاخ های بی شمار این سازه می توان از پرستش گاه آناهیتا و والرین نام برد.


شوربختانه این بنا از نگهداری ای مناسب و بهینه به دور بوده است چیزی که با توجه به پیشینه این بنا اندکی شگرف به نظر می رسد. چرا؟ زیرا که می توان با نگهداری و تیمار کردن این بنای سترگ پیشینه این سازه را به آن برگرداند و شاید مهر و جانی دوباره به آن دمید. کاوش های باستانی را از سر گرفت و به بزرگی این سنگ بنا افزود. باری امیدوار است که چنین باشد و شود.


(نقش برجسته شاه شاهان بهرام دوم در بیشاپور امروزی)